tisdag, september 13, 2005

Ytlig bimbo eller smart affärskvinna?

Frågan är om Ebba von Sydow är en ytlig bimbo eller en smart affärskvinna, troligen är hon lite både och. Bara 24 år gammal är hon redaktör för expressen fredags bilaga, krönikör och ska nu ta över Veckorevyn. Hon kommer att gå långt den flickan, men hon gör det genom att spela på folks dåliga självförtroende och kändisfixering. Ebba visar att man som kvinna kan gå långt, bara man använder sin kvinnlighet som sitt viktigaste vapen. För henne är att vara en ung och snygg tjej den störst tillgången. Klart man blir lite avundsjuk på hennes karriär, mitt drömjobb är krönikör, fast jag skulle inte vilja begränsas till att bara vara en ung och snygg tjej.

Det är klart Ebba von Sydow lyckas, hon har fattat vad folk vill ha. Hon skriver om drömmen, vackra kändisar och lyckas själv bli en. Alla kids idag vill bli som hon, en svensk Paris Hilton. Man vill inte jobba med något vanligt sitta-i-kassa-jobb utan alla vill ju bli kändisar, sen är det viktigaste inte hur man blir det. Det är för sent att uppmana ungdomar att vilja rädda världen, eller bara skaffa sig ett riktigt jobb, nu får vi vara glada om de inte vill bli kända som playboybrudar utan söker till idol istället.

2 kommentarer:

Senchaholic sa...

Jag tror Ebba von Sydow i högsta grad är synnerligen intelligent. Man må tycka vad man vill om hennes barnsliga ledare om vad som är inne/ute, men hon hade inte kommit dit hon är nu utan att vara smart.

Anonym sa...

Jag vet inte vad du gjorde när du var femton, men Ebba gav ut fanzine, startade en skoltidning, var elevrådsordförande och hade sitt eget program i radion. Hon har pluggat journalistik i Boston och haft radioshow där på engelska, har examen i medie- och kommunikationsvetenskap och pluggat på juristlinjen. Samtidigt som hon jobbade på musiktidningen Groove, skrev recensioner i GT och Expressen, var musikredaktör på P3 osv. Ibland står fördomarna i vägen för förnuftet...