måndag, september 05, 2005

Mina betyg på partiledarna

Här är mina betyg på varje partiledare i partiledardebatten:

Göran Persson: Defensiv och arrogant när han vänder ryggen till och går runt under debatten. Kom inte med några lösningar utan ägna sig bara åt pajkastning och lite beröm av sin egen förträfflighet. Men han är alltid rätt bra på att låta trygg och säker.
Betyg: 2+

Lars Ohly: Visar tydligt hur vänster han är men argumenten känns väldigt omoderna. Han ger någon bra repliker om att det inte är de arbetslösa som ska angripas utan arbetslösheten. Men han kommer heller inte med några lösningar.
Betyg: 2

Maria Wetterstand: Jag tycker Maria är duktig och lyckas få fram miljöfrågorna. Kommer med lite idéer runt småföretagande och möjligheterna inom miljösektorn. Hon låter säker när hon pratar.
Betyg: 3

Fredrik Reinfeldt: Debattens vinnare och den klara ledaren i alliansen. Han är duktigt att få fram sitt budskap och kan försvara sina idéer. Känns både trygg och fräsch, man får en känsla av att han står för framtiden.
Betyg: 4

Maud Olofsson: Maud krävde vänstersidan på svar vilket var bra. Hon känns lite väl uppe i varv, jag tycker hon skulle känna på att tala lugnare. Hon lyfter företagsfrågorna på ett bra sätt.
Betyg: 3-

Lars Lejonborg: Jag tycker inte om Lars ”hårdare tag” framtoning, men jag tror att han får röster på det. "Vi skuldbelägger inte de arbetslösta - vi skuldbelägger er" var en snygg replik jag satt och väntade på.
Betyg: 2+

Göran Hägglund: Han har en lite tråkig men trygg framtoning. Verkar mer självsäker än förut. Ställde en bra fråga: ”Varför ska man tro att ni i morgon klarar det ni inte klarat hittills?” Jag tycker att han bäst profilerar sig bland de borgerliga.
Betyg: 3-

3 kommentarer:

Stefan sa...

Manuell trackback:
Bloggarnas betyg på partiledarna

Anonym sa...

Oj, vad det märks att du är centerpartist. Självklart måste du tolka att GP vänder ryggen med flit.

Det lyser verkligen igenom att du inte är objektiv för fem öre. Hur kan LL och GH få så höga betyg. De var tråkiga, tysta och hade några få ljuspunkter i debatten.

Lisa Falk sa...

Det är alltid svårt att vara objektiv, klart jag tycker Maud har bättre argument än Ohly. Jag tycker faktiskt det var oartigt av Göran att vända ryggen till, ont eller inte.