måndag, september 05, 2005

Klar borgerlig debattseger

Det var inget snack när svenska folket fick frågan om vilket lag som vann partiledardebatten i svt i går, alliansen sopade mattan med vänsterkartellen. Alliansen framstod som ett parti och verkade väldigt ihoppratade inför debatten.

Jag tror både det är bra och dåligt att vi visar denna totala enighet utåt. Vi kommer att vinna valet på det men jag är rädd för att centerpartiet knappast tjänar på det som enskilt parti. Folk som inte är helt insatta i den politiska världen kunde knappast peka ut många skillnader mellan partierna i alliansen igår. Jag tror att den enda skillnaden folk ser är de olika partiledarna och att det kommer bli en avgörande faktor för vilket borgerligt parti man väljer att rösta på. När det gäller partiledare är Reinfeldt klart populärast, och jag kan bara hålla med om att han var riktigt vass igår.

Göran Persson var defensiv och ointresserad, vände ryggen åt sina motståndare och hånflinade så där överlägset som bara Göran kan. Lars Ohly var lika dålig och hans argument var pinsamt dåliga, inte ens hans egna verkar längre stå bakom dem. Roligast blev det när Lars Ohly ville få svenska företag att stanna i landet med tuffare företagsklimat. Vänsterkartellen står helt utan visioner och idéer.

Annars var väl debatten rätt trist med det gamla vanliga tjatet om bidrag och ersättningsnivåer. Bara vi som är riktiga nördar orkar lyssna. Var är de internationella frågorna? Var är jämställdheten? Var är flyktingfrågorna? Miljöfrågorna kom upp lite grann, som vanligt fick Maud försvara sitt agerande i kärnkraftfrågan. Tyvärr fick Maria Wetterstrand fram miljöfrågorna bättre än Maud, som bara fick säga att hon höll med Maria.

Roligt att Maud fick bättre än Göran Persson i tittarundersökningen. Jag tycker att hon var bra, fast hon borde tagga ner något för att låta lite mer förtroendeingivande. Debatten blev iaf ännu ett steg mot en valseger.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Enligt ekot var det 80 personer (av de 1000 personer som man hade sökt) som hade sett hela debatten av de tillfrågade i SIFO-undersökningen, det var dessa som gav alliansen segern. Klar seger?

Anonym sa...

visst men ...

I går vaknade alliansen upp med ågren.

krakelerar gör deras argument ..man backar för den kritik som fördes fram av GP .. man har sovit på saken och vaknat med ågren, nu tar man tillbaks nästan hälften av vad man sa i går nämligen hela finansieringspaketet som man nu vill fundera på ett tag till. Här får dom mer att fundera på ...en man som är arbetslös och bor i villa vill förlänga banklånen men får nobben ..ingen bank förlänger banklånen om man har 4900 kronor netto i månaden.. villapriserna sjunker ... och samma visa blir det som förra gången borgarna satt vid makten.

Allt i deras förslag är lika dåligt genomtänkt ...
kas

http://bloggarna.se