söndag, maj 15, 2005

Rapport från förbundsstämman

Nu är man precis hemkommen från vackra Sunne och förbundsstämman. Det har varit några intensiva, roliga och lärorika dagar. Stämman var väldigt lyckat med många debatter av hög kvalitet och spännande beslut. CUF har visat att vi vågar vara konsekventa och tydliga i vår ideologi.

Det blev bifall till förslaget om plattskatt och avskaffandet av fastighetsskatten. Stämman fattade beslut om att förespråka ett grundtrygghetssystem. Staten garanterar endast en grundläggande ersättning, därutöver får varje medborgare avgöra om hon vill ha försäkringslösningar eller inte. CUF har även tidigare förespråkat en grundtrygghet, men i och med stämmans beslut tydliggörs linjen ytterligare. Under helgen fattade också stämman beslut om att 18 år är den ålder som ska gälla för inköp av alkohol på systembolaget. Jag hade gärna sett att vi även förespråkade att systemets monopol avskaffades, särskilt som vi tog beslut om att både apotekets monopol och spelmonopolet borde avskaffas, men så blev det inte.

Återkommer nog med mer från stämman då det finns mycket att säga. Lyckad var den iaf och jag känner mig ännu mer säker på att det här är min politik.

3 kommentarer:

Magnus Andersson sa...

Vi tar systemet nästa år, det viktigaste är att vi slagit fast en tydlig ideologi och varit konsekvent socialliberala i näst intill alla sakfrågor under stämman!

Anonym sa...

duuu... Systemet är ju gryymt bra.. :O) ju..

Sofia Jarl Mail: sofia.jarl@centerpartiet.se sa...

Monopolet på Systembolaget har CUF tidigare velat avskaffa så den här stämman kan man säga flyttade tillbaka positionerna...