lördag, maj 21, 2005

Myndigheter och sanering är lösningen

Min stora övertygelse är att man inte kan lagstifta bort problem. Nu vill Göran Persson ha ännu en myndighet som ska bevaka jämställdheten i landet, smaka på den formuleringen, bevaka jämställdheten. Snälla låt oss slippa ännu en myndighet, jag vill iaf inte vara med och betala den. Persson talar om att kvällstidningarna måste göra en självsanering, han vill inte se mer av de förnedrande, fördummande, näst intill pornografiska utbud som vi ser i vissa medier idag. Om självsaneringen saknas blir lagstiftning alternativet. Hur ska den lagen se ut då? Kanske regeringen ska börja kontrollera så inte tidningarna skriver fel saker? Man kan ju fråga sig vad sossarna nästa steg i inskränkningen på människors frihet blir.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Lisa
Du har rätt. Inga flera myndigheter. Jag tycker att det behöver var mera samordning för dem myndigheter som finns.
Att krympa yttrandefriheten, göra flera myndigheter och ha mera kontroll tror jag inte heller ger någon bättre jämställdhet.
Mera åsikter i samhällsdebatt finns på min blogg. Direktlänken till samhällsdebatten är: http://www.spindeldata.net/b2evo/blogs/index.php?blog=10

Anonym sa...

Tycker du har helt rätt Lisa! Bra resonerat!


Kommenterade för övrigt myndighets-hysterin tidigare här:
http://www.jorgen-efverman.se/wordpress/?p=13

En annan viktig sak Göran Persson sade på (s)kvinnornas möte, förutom den om "övervakning" av jämställdheten:
http://www.jorgen-efverman.se/wordpress/?p=36

Anonym sa...

Sen kan vi införa en tidning, en kanal och slutligen ett parti.. Gärna ett rött ett.

Kontroll hysterin tyder ju på att något är fel, och att de ansvariga har helt slut på idéer. Vad ska de ta sig till.. :O)
//Andreas

Anonym sa...

Bra grejer från dig, man. Ive läst dina grejer innan och du är alldeles för häftigt. Jag älskar det youve fick här, älska det du är sagt och hur du säger det. Du gör det underhållande och du fortfarande lyckas hålla det smart. Jag väntar cant för att läsa mer från dig. Detta är verkligen en bra blogg.