fredag, april 22, 2005

Antifeministernas mardröm

Har hittat antifeministiska samfundets hemsida, ett gäng killar som är så rädda för feminister att de måste ha ett gemensamt samfund där de kan hålla varandra i handen. Ska man skratta eller gråta när styrelsen består av enbart män? De verkar vara väldigt rädda föra att kvinnor börjar ta sig ton och man kan undra om de personligen känner sig hotade. Är ni rädda för att ni ska få era privilegier som män indragna?

Kära anitifeministiska samfundet!
Ni ska vara jävligt rädda! Jag och alla andra feminister kommer dra in vart enda privilegium som ni har bara för att ni är män. Ni får allt börja anstränga er lite för ni börjar få dubbelt så många att konkurrera med om jobb, löner och uppdrag. Vi vill inte att kvinnan skall ha mer makt än mannen, vi vill bara att alla ska ha samma möjligheter och inte bedömmas utifrån kön. Om ni tycker att det här låter farligt lovar jag att vi ska var eran värsta mardröm.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Idiot.
Väx upp.
Kom ur tonårens resonemangsnivå.

Anonym sa...

Vad är de manliga privilegierna då? Kan du komma upp med några exempel?

Anonym sa...

Är det bättre med Feministisk initiativ, vars styrelse enbart består av kvinnor?

Anonym sa...

Lisa , har du läst nånting du kan reflektera över och ev. kritisera på AFS sida .
Stöder du tex leninist-feminsterna i F!? Eller e du trend-feminst , pk-feminist osv..
Du verkar mest frustrerad.
Stackars liten...

Anonym sa...

Jag har blivit erbjuden en plats i styrelsen hos afs, jag är kvinna och som sådan prioriterar jag givetvis min son framför olika uppdrag. Jag väljer själv kanske inte som feministerna vill, men som jag vill

Anonym sa...

Bra Lisa! Mycket bra skrivet, lyssna inte på vad dom andra säger. Vi vill ha rättvisa bland både män och kvinnor!

Anonym sa...

För de som inte är så vana vid feminister och hur de reagerar när någon på allvar bemöter deras tokerier kan jag berätta att följande två ord alltid dyker upp så fort de innerst inne inser att de saknar argument: "rädd" och "hotad". Och det är alltid sammanhang som "Känner ni er rädda? Blir ni så hotade"? Och så vidare. Jag överdriver inte om jag säger att jag sett säkert hundra inlägg från arga feminister på www.antifeminist.nu som i stort sett bara haft detta innehåll, inte haft ett enda argument och sedan var det inget mer.

Anonym sa...

Klart dom blir irriterade när det hela tiden har varit ett patriarkat, det behövs drastiska åtgärder! Jag tror att män är rädda för en förändring.

Anonym sa...

Här kommer en längre kommentar, finns på min blogg:

http://frihetsgudinna.blogspot.com/

Undraren sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Undraren sa...

ja du har verkligen rätt i det du skriver. Dessutom är de bra mycket mer hemska än de verkar på hemsidan. Tidningen Expo har granskat dom och det är ingen kul läsning. Skrev också ett inlägg om de idag, se undringar.blogspot.com

Anonym sa...

Ja, signaturen "Undraren" och alla andra feminister. Dom är verkligen hemska. Huka er feminister, jag förstår om ni känner er rädda och hotade. =)

Anonym sa...

Som vanligt har inte en feminist lyckats komma med nån saklig kritik , bara en massa förvirrade åsikter och påhopp. Vad har tex afs skrivit som ni kan opponera mot , tydligen inget .

Anonym sa...

Det enda jag kan säga är att det här landet inte behöver mer feministiska nätverk, sammanslutningar eller samfund. Inte heller sådana som har prefixet "anti" i sitt namn.

Sakfrågorna som borde stå i förgrunden får stå tillbaka för tramsiga debatter om etiketter. Jag skiter i om folk kallar sig antifeminister, liberala feminister, särartsfeminster, radikala feminister, feminister som anlägger ett klassperspektiv etc etc. Lägg etiketterna åt sidan och börja diskutera sakfrågorna.

Anonym sa...

Expo är ju en djääävligt seriös källa. Snacka om att ett tänkt argument plötsligt blir ett kraftigt motargument. Självmål i kubik.

Feminism är vansinne. P-U-N-K-T.

Anonym sa...

butter: I grund och botten är det det som Antifeminismen vill. Samfundet skapades för att skapa debatt i samhället; En debatt där jämställdhet kontra jämlikhet kan diskuteras utan de personer som sitter på den extrema vänsterkanten och skriker.

Anonym sa...

När det gäller Expo så är deras journalistik smutsig i vissa fall, när de ger sig på personer och organisationer som ej har med högerextremism att göra. Granska gärna ND och andra organisationer, men när de anklagar Contra för att vara högerextrem är de ute på villovägar. Contra är i grunden en nyliberal papperstidning som stod på USA:s sida i kalla kriget och den har alltid tagit avstånd från nazism.

Till alla er som tror blint på vad tidningen skriver om AFS vill jag bara säga: De källor som Expo använder sig av för att visa att Contra är högerextremistisk har varit föremål för domstolsprövning i fallet Carl G Holm där faktiskt Sverige fälldes i Europadomstolen för brott mot de mänskliga rättigheterna. Expo:s info kommer från en bok utgiven av sossen Sven-Ove Hansson på 80-talet. Holm stämde honom för förtal, men friades just därför att juryns majoritet var sossar. Sverige fälldes således för detta förfarande, ett brott mot rätten till oberoende domstolsprövning. Så långt med det.

Stieg Larsson var aktiv trotskist på 70-talet och en av dagens reportrar Daniel Olsson skriver regelbundet i den smutsiga Norrskensflamman.

Att granska Expo skulle vara intressant. :-)Jag har redan retat gallfeber på dem genom att ställa kritiska frågor!

Annie sa...

Vilka reaktioner! Det är ju skrattretande. Du har visst satt tangeterna mitt på någon öm punkt. AJ, då.

Feminism för mig handlar om att se oss som individer, att se oss som jämställda parter, oavsett om man är född man eller kvinna.

Jag är ingen manshatare, leninist eller Fi:are. Jag rakar både benen, sminkar mig och tror inte på kollektiva lagstiftningslösingar.

Ett fantastiskt bra inlägg Lisa som sätter igång debatten,för med tanke på oavstående reaktioner behövs den tydligen.

Att bli kallad idiot och feminist i samma andetag visar på en total respektlöshet inför andra människors åsikter och strävan att skapa ett samhälle på lika villkor.

Vad är de så fruktansvärt rädda för?

Pernilla Karlsson sa...

Haha bra artikel, läs mer om antifeministerna på min blogg: pernillakarlsson.blogspot.com
mina två första inlägg tror jag bestämt!

Anonym sa...

Jag skrattar ett manligt skratt

Anonym sa...

Det är möjligt att några män, utan egentlig makt, samlats i ett samfund för att dryfta saker som dom tycker är viktiga. Än så länge har vi åsiktsfrihet i det här landet. Men dom skulle säkert må bättre av att jobba med jämställdhet på båda könens villkor.


Vad som emmertid kan kännas lite olustigt i sammanhanget är att också ROKS är enkönad. I deras forum FÅR INTE män ens uttrycka sig. "ROKS debattplats är för kvinnor, av kvinnor och med kvinnor!"
Är detta jämställdhet, det man påstår sig jobba för?
Är det demokratiskt?


Det som får en att fundera riktigt ordentligt är att det defacto är ROKS-folket, med Ireen von Wachenfeldt och Gunilla Ekberg, i spetsen som styr s-regeringens "jämställdhets"-arbete.
Eva Lundgren,Prof, är också djupt inblandad i denna könsrasim. Många frågar sig: -Hur i hela friden kunde Lundgren bli utsedd till professor? svaret är lika enkelt som föga förvånande, Margareta Winberg.
hu..brrrrr....! Kanske inte är så konstigt att några blir lite mörkrädda.



Lev väl, blogga på =)
Ett samhälle där människor särbehandlas negativt på grund av urspung eller kön är inskränkt och dess utveckling stannar av.

Anonym sa...

Det är sånt här trams som gynnar tokvänstern. Jag skulle tro att du står närmare AFS än dem åsiktsmässigt men du verkar inte förstå syftet med AFS. De är inte rädda för konkurrens, de vill inte att kvinnor och män ska särbehandlas, de vill bara visa att det har gått för långt. Är det någon som vill diskriminera så är det tokvänstern, försök läsa och förstå AFSs ideér innan du klagar på dem.