onsdag, april 20, 2005

Brösttrender

Det är visst en trend att operera brösten innan man gifter sig enligt aftonbladet. I en annan tjejtidning kan man läsa att det nu är inne med små bröst. I en annan tidning kan man läsa om killar som får betygsätta några tjejers kroppar, en av killarna sägar att han just nu är inne på toppiga bröst. Det går trender i bröst! Jag skulle vilja veta lite mer om trenderna när det gäller killars snoppar. Rubriker jag vill se: "Den nya trenden, killar gör en penisförlängning innan bröllopsnatten." "Nu är det allt inne att ha en liten snopp" "Carin är inne på snoppar som pekar lite åt höger." Som tur är slipper man de här rubrikerna, kan vi få slippa brösttrender också.

Varför ska tjejer alltid få lov att ändra så mycket på sig? Det är bantningsbilagor hit och plastikkirurgi dit. Hyllningar av den som genomgår största förvandlingen. Man är väl rätt bra precis som man är. Framför allt vill jag inte höra alla flickor som säger att de bantar och fixar brösten för sin egen skull och sen viker ut sig för att att man själv tyckte det var en sån kul grej. Stå för att ni gör det bara för att ni måste, för att ni har blivit hetsade till det sen ni var små flickebarn. Stå för att ni känner pressen att följa den senaste brösttrenden. Då kanske vi äntligen kan börja diskutera hur sjukt det är!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Låt mig gissa att det är mest kvinnliga journalister som skriver och driver sådant här.
För ett par år sen hade vi en norsk film på Folkets Bio, "Kroppen min". Den handlade om filmaren själv, som hade lite speciella fötter och en något konvex mage. Hela sin uppväxt fick hon höra hur konstig hon såg ut. Och dom som sa det var alla kvinnor. När hon trots detta till sist vågade börja träffa män, visade det sig att dom älskade henne som hon var, och hela hennes liv ändrades.

Anonym sa...

Håller med Hans, i min lilla värld dvs min bekantskapskrets och de jag träffar och pratar med hyffsat regelbundet så är kvinnor generellt för skönhetsoperationer, medan män är generellt mot.

Lisa Falk sa...

Det är sant! Det är helt klart mest tjejer som skriver sånt här. Pressen på en tjej att se bra ut kommer verkligen inte bara från killar utan kan tvärt om vara värre från tjejer. Det gör inte det hela mer beklagligt.

Anonym sa...

Det finns en tydlig penistrend. Den lyder: "ju större detso bättre". Finns troligtvis ingen fråga i en sexualupplysningsspalt som återkommer så frekvent som en ung killes fråga om hans petter-nicklas har normal längd och omfång...

Anonym sa...

Googlade ordet penisförstoring. Fick 728 träffar. Antalet träffar på bröstförstoring var 2560. Så nog lider killar av komplex de också.

Anonym sa...

Generellt så är det trist att så många, ung som gammal, inte känner sig helt tillfreds med den kropp dom fått/skapat sig. Att så många lider av större eller mindre komplex.
Det beror väl i mångt och mycket på att alla andra hela tiden håller på och lägger sig i och tycker hur alla andra ska se ut och tycka, och gärna generaliserar utefter tankar, kön och härkomst.


Lev väl, blogga på och möt alla människor för dom individer dom faktisk är och inte som delar av en viss kvotgrupp som godtyckligt tillskrivs vissa egenskaper.

Anonym sa...

Kvinnor blir mer gillade oavsett hur dom är eller ser ut. Vilken naiv feministisk inställning du har.

Kolla porren = alla kvinnor får vara med. Eller kolla Slitz mfl, det är mkt större spridning på vilka kvinnor som hyllas där än det är på männen som hyllas i kvinno-tidningar. Alla från Prinssor till affärskvinnor till the girl next door. Säg en kvinnotidning som t.ex. regelmässigt hyllar the boy next door...

Killar gillar alla sorters olika bröst, om du tycker att det är ett problem och känner att du behöver ändra dig för att du inte kan få ALLA mäns uppskattning, så kan du jämföra det med hur trenden inom kuksvängen är = stor är i stort sett alltid att föredra och små är värdelösa och måste kompenseras för.

Sen kan du ju sluta hugga på kukstorlekar om du inte vill visa hur pinsamt omedveten du är. Att det är kuken som är för liten och inte fittan som är för stor är bara en del i kvinnors ansvarsfrånskyllanden. Ju större kuk man kräver desto mer utrymme finns det att fylla ut ;) och kvinnor har väldigt olika stora fittor. Antar att du är särskilt slapp.

Män brukar beskrivas som mindre romantiska än kvinnor, men om man kollar poesin, filmen eller musiken så är det mest män som hyllar kvinnor och lovsjunger dom. Undra på att kvinnorna frossar i det då i sin självupptagenet.

Gå in på www.qx.se s forum och kolla lite vilka klubbar som tjejer och killar är med i. Ta, t.ex. alla Big is Beatiful-klubbar; det är bara storväxta kvinnor och alla sorters män som är med där, i dom storväxta-partner-klubbarna med män på bilden är det inte en enda kvinna som är med.

Vilket betyder att kvinnor tror att dom äger mäns uppskattning, oavsett om dom är feta, men att dom inte själva tänker bemöda sig med att gilla storväxta karlar.

Är det nåt kön som ständigt för uppmärksamhet och inviter - så är det kvinnorna - så sluta klaga och lägg in lite fler ärtor under madrassen så du kanske får lite skinn på näsan.