onsdag, april 27, 2005

Politiker som bygger nya fördomar

Göran Persson håller fast vid att det kan behövas övergångsregler för de nya medlemmarna i EU. Här ska det inte komma folk och ta svenska arbeten, ingen socialturism vill vi ha. Undra om Göran tycker att de apatiska flyktingbarnen också är sociala turister som bara är här för att ta del av den svenska välfärden. Var är solidariteten Göran som ditt parti så ofta talar om?

Jag hatar när de etablerade partierna delar upp folk i vi och dom. Istället för att jobba mot främlingsfientlighet bygger de upp nya fördomar. Som sossarna när de går ut och talar om social turism och skrämmer upp alla som aldrig ens tänkt tanken. Likadant när folkpartiet går ut med att vi de vill ha hårdare tag mot kriminella som är utländska medborgare och räknar upp brott som hedersmord och könsstympning som brott folk ska utvisas för. Det är fruktansvärda brott men väldigt ovanliga och det låter som att det här är stora problem i Sverige idag, trots att ingen dömdes för något av brotten förra året. Jag har hört många tala om det här förslaget som något som gäller invandrare, inte utländska medborgare så det är vilka signaler folkpartiet sänder ut tillsammans med att hedersmord och könsstympning är vanliga brott. Moderaterna hjälper sossarna med att se till att apatiska flyktingbarn inte får stanna i Sverige och visar på att sjuka barn inte kan vara Sveriges ansvar.

Vad är det för värld ni politiker i de här partierna vill bygga? Ni bidrar till en värld där tankarna om vi och dom blir starkare och där fördomar byggs på. Sluta skräm folk och börja jobba för mer tolerans och förståelse istället för ni pratar ju så fint om det i era partiprogram.

Inga kommentarer: