onsdag, april 27, 2005

Kvinnor är inte avelsdjur

Det skrivs just nu mycket om vilket ålder som är den bästa att skaffa barn i och vilka risker det finns med att vänta för länge innan man börjar med bebisverkstaden. Är man för ung blir man ifrågasatt om man klarar av och var mamma och om man verkligen har "lekt av sig". Är man för gammal så talas det om risker både för mamman och barnet.

Sen ska det diskuteras hurvida man ska få göra kejsarsnitt eller inte om man vill. I dokumentären "en bulle i ungnen" säger en kille att det måste vara nått fel i uppfostran hos kvinnor som vill ha kejsarsnitt, ja lite får vi allt tåla. Nästa grej är ammningen, banne den som inte ammar i minst 6 månader för det måste man om man vill få ett smart barn. För att inte tala om allergier och skit barnet får om man inte ammar riktigt länge. Sen är det föräldraledigheten som ska fungera. Bäst att mamma och pappan tar ut lika mycket så man visar vilket jämställd familj man har. Fast det är klart, en riktigt bra mamma vill ju vara hemma så länge som möjligt med sitt barn.

För att inte tala om hur det blir sen, det har jag allt sett på Nannyjouren att barn behöver en riktigt bra uppfostran och man ska passa sig så man inte blir en curlingförälder....

Sluta hetsa över det där med barn och föräldraskap. De flesta mammor och pappor jag känner gör ett jättebra jobb och kan själva göra alla de här valen utan massa pekpinnar. Vi är inte avelsdjur utan skaffar barn när det passar oss och blir sen de föräldrar som passar oss. Ingen behöver lägga sig i.

1 kommentar:

radikal08 sa...

Tjejer är inga avelsdjur, men man tänker inte bara på tjejen när man pratar om vilken ålder som passar bäst... killen måste även han ta ansvar så tro inte att det bara handlar om tjejen när man frågar vilken ålder som är "bäst".

Kvinnan måste även hon vara mogen för det, precis som killen, båda måste kunna ta ansvar, så frågan om vilken ålder som är bäst har inte med tjejen att göra, utan med själva paret, om dom är mogna båda två....

Även fast tjejen har en "bra ålder", så kanske inte killen är redo, eller tvärt om...

Så förstår inte hur du kunde uppfatta det som man menar att tjejer skulle vara avelsdjur...