onsdag, juni 22, 2005

Utveckling och omprövning

Efter centerstämman är det bara att konstatera att centerpartiet fortsätter utvecklas mot ett tydligare socialliberalt parti. Helle Klein skriver på sin blogg att centerpartiet har sålt sin själ och att makten går före allt. Jag är glad att tillhöra ett parti som vågar ompröva och omvärdera, till skillnad mot det parti Helle vill se sitta på makten förändras centerpartiet i takt med att samhället förändras. Makten går inte framför allt, men självklart är makt viktigt, tror man på sina idéer så är det klart att man vill förverkliga dem, varför ska man annars arbeta politiskt.

Under stämman fick vi se att det inte bara är partistyrelsen som driver på centerpartiets förändring utan att alla ombud verkade vara tillfreds med omorienteringen som partiet gjort. Alla kände av nytändningen. Något händer just nu i det annars konservativa centerpartiet. Jag hade önskat att fler av CUF:s förslag gått igenom men det känns bra att ungdomsförbundet driver på framåt och är ett ungdomsförbund som verkligen är politiskt. Visst finns centerpartiets själ kvar, men även själen kan utvecklas.

1 kommentar:

U-BLOGGING sa...

Gud vilken underbar stämmning det var på stämman, en helt ny energi på något sätt..
Synd om alla stackars sossar som inte riktigt är vana vid att saker och ting förändras. Eller att fler än LO får bestämma här i Sverige.. :O) //Andreas