tisdag, september 21, 2004

Kom och ta mig!

Läser i boken En riktig våldtäktsman av Katarina Wennstam att vilka trosor du har på dig kan påverka domen i ett våldtäktsfall. På polishögskolan lärs det ut att frågan är "av vikt". Har du ett par svarta, spets, satin eller string ber du om det. Man kan alltså säga att jag rätt ofta går och skriker KOM OCH TA MIG, jag vill så gärna ha sex med allt som rör sig. Vi flickor får inte göra mycket för att det ska vara helt ok för en kille att tolka det som "hon vill ha sex, och skit i om hon säger nej för det ser ju vem som helst att hon vill". Vi får inte vara fulla, vi får inte ha kort kjol, vi får inte haft sex dagen innan och för guds skulle inte ha svarta stringtrosor i spets. Bara vi håller på mattan så kan vi vara säkra på rättssäkerheten gäller oss också.
Jag känner mig trygg!

2 kommentarer:

medveten sa...

Hej Lisa!
Jag vill börja med att säga att jag är själv man.Jag läste detta inlägg och kunde inte annat än svara på det. jag tycker själv att det här är förjävligt. Jag håller på att läsa boken "En riktig våldtäktsman" med Katarina Wennnstam. Där hon också belyser hur snevridet rätsväsendet är. Detta slår inte bara tillbaka på er kvinnor, vilket är defenetivt en nog stor orsak till att göra något åt det. Utan även på oss män. Rätsväsendet talar om att vi män är i princip djuriska när det gäller , och det ska tas änsyn till. Vi män KAN lägga band på oss, och om en del av oss inte kan det så ska denne få ta sitt straff för det. Vilken bild ger det här till våra barn? Att det är okey att våldta om du har "lust"? Asså jag blir skitarg!! Jag får t.ex. dåligt samvete när jag ensam går bakom en ensam tjej i mörker, jag brukar då gå snabbt förbi henne så hon kan få känna sig trygg i att jag är inte en av "dom". Jag skulle vilja som, egenskap av man, vilja gör nått radikalt åt detta. Men jag vet inte riktigt vad. Jag har funderat på om jag skulle försöka samla ihop andra män som reagerar som jag (jag hoppas verkligen att det finns det!), för uppenbarligen tas inte era röster på allvar, nej ni är bara gnälliga femenister, som det i sig är inget annat än feghet av män! Hur som helst har du något förslag på vad man kan göra?? Jag har precis börjat blogga själv, och jag ska gå in på detta område i mitt eget bloggande också. Tack för att du på ett bra sett belyser hur verkligheten ser ut, antar att det är första seget i att kunna göra nått åt den.
Min mail är medvetet@hotmail.com ifall du vill..

Med vänliga hälsningar från en som är medveten.

Anonym sa...

Anledningen till att försvarsidan intresserar sig för målsägarens underkläder är att det måste troliggöras att det finns en möjlighet att det potentiella offret faktiskt var med på sexet.