torsdag, juli 21, 2005

Jag lider av stenålderspsykos

Jag kommer på mig själv gång på gång att vara en riktig stenåldermänniska när det kommer till könsroller. Jag bara myser när min pojkvän tar av sig tröjan för att drar stockar och gräver så han blir helt svettig, lika mycket myser jag när jag får gå in och laga mat till honom. Jag hatar mig själv när jag känner såhär, ändå kommer det över mig allt för ofta. Frågan är bara om det här är helt naturligt eller nått jag fått inslaget i huvudet sen jag var liten?

Jag vägrar att tro att det är min lott i livet att laga mat och snyta barn, men måste ju erkänna att det ibland känns självklart att ropa på killen när det är nått fel på datorn. Jag vet inte hur stor skillnad det är på en killes och en tjejs hjärna men att det skulle finnas en laga-mat-gen hos mig och en data-gen hos Andreas kan jag bara inte tro. Men det finns uppenbarligen en vilja att komplettera varandra och inta olika roller. Måste se till att inte mina barn inte blir lika hjärntvättade som jag verkar vara .

Läskigt det här med att vara nykär, hoppas jag snart vaknar upp ur min stenålderspsykos. Tillsdess ska jag njuta av att vara en flickig flicka.

Klart bögar ska ge blod

Göran Persson säger ja till att homosexuella män borde få ge blod och donera organ, skriver tidningen QX bilaga Pride Magazine. Jag kan inte förstå att bögar fortfarande inte får ge blod, trodde vi hade kommit längre med fördomarna än så. Jag förutsätter att testerna som görs på det blodet är så omfattande att det inte finns någon risk att det är smittat. Vi behöver blodgivare så det är ju dumt att inte låta fullt friska människor lämna blod bara för att de är killar som gillar killar.

onsdag, juli 20, 2005

Sätt dit snuskgubbarna

Vuxna män kontaktar i dag minderåriga på nätet och frågar om de vill träffas och ha sex. Men det är oklart om de begår något brott. Det är också svårt att komma åt personer som vill köpa bilder av ungdomar mot betalning, enligt dagens lagstiftning. Åklagare utreder skärpning av lag för att komma åt vuxnas sexjakt på ungdomssajter skriver DN. En sån här lag är verkligen behövlig tycker jag.

I ett tidigare inlägg här på bloggen berättade jag hur lätt jag fick sexebjudanden när jag chattade som Sanna 15år. Det var skrämmande att se att män i 40 års åldern ville onanera för mig och köpa sex, utan att jag på något sätt uppmuntrade det. En lag som skulle göra sådant olagligt skulle verkligen vara på sin plats då jag vill kunna sätta dit alla äckelgubbar och kanske en och annan äckeltant. Det här är inget barn ska behöva ta bara för att de vill ha roligt på nätet.

fredag, juli 15, 2005

Min favorit affär

Jag var och handlade på min favoritaffär idag, The Body Shop. Det är så underbart med en affär som bygger sitt varumärke på värderingar. Jag betalar mer än gärna lite extra för att handla där så jag vet att sminket inte är testat på djur och att de arbetar med rättvis handel. Synd att inte fler företag satsar på att bygga varumärken runt värderingar, men jag tror att det är något som kommer att öka. I dagens samhälle är konsumentmakten ett av våra största maktmedel.

Body Shop har haft en kampanj mot våld i hemmet, i samarbete med Sveriges kvinnojourers riksförbund (SKR). De samlade in pengar och namnunderskrifter, men det främsta syftet är att öka medvetenheten kring våld i hemmet. Sånt här värmer i hjärtat, det civila företag som kan och vill göra skillnad. Klart att de vill sälja och tjäna pengar, men det är ju inget som gör det hela mindre bra.

torsdag, juli 14, 2005

Jag vill inte se er kissa

Polisen bötfäller allt fler personer som urinerar på offentliga platser. Under årets första halvår avslöjade polisen 1 086 kissande personer. Det är rekord skriver DN. Tyvärr skriver de inte hur många av de här som är män, så därför kommer jag nu bara gissa när jag skriver att de flesta säkert är män. Måste väl tillägga att en hel del tjejer, särskilt i fjortisålder, kissar lite här och där också men inte i samma utsträckning.

Jag är så less på att se killar/gubbar som står mitt bland folk och kissar. Jag vill inte se era snoppar eller erat kiss. Varför tror folk att det här är ok? Killar lär sig redan som små att det bara är sött att springa runt nakna och pilla sig mellan benen, sen kommer de hela livet att se det som helt naturligt att ibland stoppa ner handen i byxorna och ”rätta till” lite. Inte konstigt att det är lika självklart att är man kissnödig kissar man. Skönt att ni har ett sånt avspänt förhållande till eran kropp, vi flickor är inte i närheten, men kisseriet är inte trevligt!

måndag, juli 11, 2005

Inbördes beundran och mingel

Fick en fråga under kommentarer:
”Länge har jag vetat att politik har delvis handlat mycket om inbördesbeundran, men jag börjar faktiskt tro att de är det ÄNDA de går ut på!!? Eller va säger du Lisa?”

Efter att ha varit med under Almedalsveckan känns frågan ganska relevant. Vi kan börja slå fast att politik faktiskt innehåller rysligt mycket inbördes beundran. Vi kan väl också slå fast att det innehåller väldigt mycket mer, framför allt viljan att förändra, men det är inte det jag ska skriva om nu.

Om det är något jag lärt mig under min första tid i politikervärlden är det vikten av att känna rätt människor och ha rätt kontakter. Även om man inte gillar det är det bara att konstatera, det här är en viktig del om man vill ha chansen att få komma ut med alla det där bra idéerna som var anledningen till att man började med politik. Under Almedalsveckan i Visby är det här tydligare än vanligt, varje kväll är det mingelpartyn där de som tidigare skrikit åt varandra i debatter tar en drink tillsammans och klappar varandra på ryggen, mediafolk och politiker knyter kontakter. Det gäller att hinna träffa rätt personer, det gäller att visa upp sig. Det är svårt att veta vem som är ens vän eller vem som bara känner att han ”ska” vara trevlig. Det finns ingen kompetens som är viktigare för en politiker än socialkompetens. Det finns många som är väldigt smarta med många bra tankar som saknar den sociala förmågan, för dem är det svårt att komma fram.

Det här spelat är det få som snackar om men många som kan spela. Politiker är varumärken som ska säljas och det här är en viktig del av marknadsföringen. Folk i allmänhet tycker nog väldigt illa om det här, politikerföraktet är stort. Det är lätt att tappa fotfästet och förankringen till verkligheten på mingelbuffén.

Tillbaka vid datorn

Har haft lite semester från bloggandet senaste tiden, anledningen är att jag varit dels i Paris och sedan i Visby under almedalsveckan. Nu är jag iaf hemma igen och kommer börja blogga igen.

Paris var verkligen en fantastisk stad, stor och vacker. Hög puls, mångkulturell och massor av mode. Alla uteliggare var ett inslag som fick mig att som vanligt känna mig illa till mods. Jag hade ju hört att man inte skulle klara sig på engelska men att det var så här illa visst jag inte, kunde knappt köpa en hamburgare på McDonalds. Hur kan unga människor i en världsstad inte kunna ett ord engelska?

Dagarna i Visby under almedalsveckan har både varit intressanta och roliga, alltid treligt att träffa nya människor, lära sig nya saker och det underbara vädret ska vi inte ens tala om. Många väldigt bra seminarier har jag hunnit med, bland annat om tjänstedirektivet och företagande. Kul att höra Maud Olofssons tal, jag tyckte hon gjorde bra ifrån sig även om hon varit bättre. Lars Lejonborg däremot tycker jag verkligen inte klarade av uppgiften att sätta ord på känslorna efter den otäcka terrorattacken i London, han talade mest om hårdare tag och försökte göra partipolitik av det tragiska. Maud lyckades bättre dagen efter. SSU hade kul tröjor med texten ”Är du trygg är du fri” (är inte hundra på den exakta texten), skulle vilja att SSU utvecklade det där, jag tycker det låter som ett citat från sovjet eller nått.